Dersom du er interessert i fotografi og ønsker å utvikle din egen teknikk, kan det å lære og hente inspirasjon fra andre fotografer være en verdifull metode. Det finnes utrolig mange flotte bilder enkelt tilgjengelig på nett, og ved å følge noen fotografer på deres hjemmeside, blogg eller Instagram, kan du hele tiden få fersk inspirasjon direkte til skjermen din. Hva er vel bedre?

Det finnes utrolig mange blogger og Instagram-kontoer, både norske og internasjonale, som er verdt å sjekke ut dersom du trenger litt fotografi tips og triks. Det finnes mange lister over de beste bloggene der ute, men jeg tenkte å dele noen av mine favoritter som jeg ofte sjekker innom og får mye inspirasjon fra. Her kan du både lære deg nye teknikker og sanke inspirasjon.

Fstoppers

Hvis du ønsker oppdaterte artikler, flotte bilder og gode guider, er bloggen for deg. Her deles daglig mange ulike artikler om fotografi, enten det er nyheter, utvalgte portrett, tester eller før-og-etter. Her kan du lære mye om både det å ta bilder og det å redigere de, og mens du leser de ulike artiklene kan du se på noen fantastiske bilder samtidig.

Denne bloggen er utrolig bra fordi den jevnlig oppdateres med nye artikler som omhandler og gir innsikt i mange ulike tema. Lær mer om hvilket utstyr du burde investere i (og ikke), hvordan du kan ta bedre bilder og hvordan du kan redigere som en proff. På bloggens Instagram-konto deles noen av de beste bildene fra nettsiden, så denne er også vel verdt å følge!

Ken Kaminesky og Murad Osmann

Det finnes utrolig mange dyktige reisefotografer der ute, men en av mine absolutte favoritter er Ken Kaminesky. På bloggen hans kan du se fantastisk bilder fra hele verden. Felles for alle bildene er at de har en utrolig skarphet og dybde, som gjør at du nesten blir sugd inn i en annen verden. Dersom du ønsker inspirasjon før din neste reise, er dette den rette siden.

En annen av mine favoritter innen reisefotografi er Murad Osmann. Han ble kjent for noen år siden på grunn av sin «follow me» serie hvor han tok bilder av konen sin foran ulike kjente steder i verden, og bildene hans blir bare bedre og bedre. Han har ikke en aktiv nettside, men på Instagram-kontoen sin deler han jevnlig bilder som er helt fantastiske.