En ting flere og flere får øynene opp for er å ta bilder. Her er mulighetene mange, og alle har hver sin smak og sine egne ideer om hva de ønsker å ta bilder av. Noen populære motiver er naturbilder hvor både landskap og nordlys er svært populære, og noen ønsker mer urbane motiver. Uansett hva du velger, finnes det mye glede i å dra frem kameraet sitt!

Det finnes mange nyttige tips som hjelper deg på veien mot å bli en god fotograf, og vi skal ta en nærmere titt på noen av dem. En ting mange vordende fotografer kanskje tror, er at du må gå i butikken å kjøpe det dyreste kameraet med det mest eksklusive utstyret. Det er ikke sant! Du kan få gode bilder selv med et billig kamera.

Vær oppmerksom på lyset

En ting som kan være med på å gjøre bildene dine enda bedre, er å legge merke til hvordan lyset er der du tar bildet. Kan du utnytte lyset til din fordel? Forskjellig lys kan være med på å gi bildene ulike utrykk. Prøv for eksempel å tenke på at det er mye forskjell på lyset midt på dagen og i tiden solen er på vei ned.

Legg spesielt merke til hvordan lyset former omgivelsene rundt seg, spesielt hvis du vil ta bilde av et spesielt motiv eller ting. Legg også merke til hvordan skyggene faller. Kan det hjelpe deg med å få mer ut av bildet ditt? Hvis du står slik at lyset kommer bak deg, kan det ofte gi kjedelige bilder. Pass heller på at lyset faller skrått eller litt fra siden.

Ikke har for mange elementer i bildet ditt

En ting som kan være veldig irriterende, er et bilde som er fullt av rot. Når du ser på et bilde, vil øynene dine automatisk være på kikk etter et hovedmotiv. Hvis bildet inneholder alt for mange ting på en gang, vil øynene flakke rundt på bildet og slite med å oppfatte hva som er hovedmotivet. Pass derfor på å luke ut distraherende elementer.

Det er også viktig å tenke på at for mange farger også kan bli forstyrrende. Før du tar bildet, ta en god titt på plassen du ønsker å knipse og tenk over hvordan det blir å se ut når bildet er tatt. Er det for mange elementer på en plass kan du heller tenke på å finne en mer egnet plass for å ta bildet ditt.